szép házak - MAKÉSZ

szép házak

Faszerkezetű építmények 10 előnye - 1. rész

A Fa szerkezetű építkezés, rohamosan terjed! A miértra az alábbi cikksorozatban kapunk válszt!

Faszerkezetű építmények 10 előnye - 1. rész

Fából készülő társasház

Társasház fából - Ausztria legmagasabb fa lakóháza lesz. forrás: FATÁJ-Erdészeti szaklap.

Ausztria első fából készült társasháza épül az osztrák főváros 22. kerületében. A hatszintes házban 101 bérlakás lesz, 2.400 köbméternyi rétegelt falemezt használnak fel az elkészítéséhez.

Európai Körkép!

2020-tól már csak aktívházak kaphatnak építési engedélyt az unióban.

 

Csökkenhet, de nőhet is a Lakás értéke, január 1-től a kötelező energia tanúsítvány elkészíttetése után!

A jövő évtől mélyen a pénztárcájába nyúlhat az, aki eladná, vagy hosszabb távra kiadná ingatlanát. 2012-től ugyanis kötelezővé válik a már meglévő épületek esetén is az energetikai tanúsítvány elkészítése, mely akár 100 ezer forintjába is kerülhet a tulajdonosoknak. Az alacsonyabb besorolás ugyanakkor nagymértékben csökkentheti az ingatlan értékét, valamint megnehezítheti az eladhatóságát is. Újépítésű ingatlanok esetében már 2009 januárja óta kötelező, míg a már meglévő ingatlanoknál csak önkéntes alapon várták el idáig az energetikai tanúsítvány elkészítését.

Milliókat érő, nyeremények, kedvezmények a 19.-ik Lakásvásáron!

Szeptember 23-án nyit Magyarország legnagyobb lakáspiaci rendezvénye, a 19. Fundamenta Lakásvásár! A szokásos őszi időpontban, 2011. szeptember 23-25.

Energia takarékos épületek, megújuló energia források vására, CEP Expo

CEP® Clean Energy & Passive House Expo 2011. október 19-20. Budapest , Material Event Center 2011 őszén, immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre az energiahatékony építészet egyik legrangosabb hazai eseménye, a CEP® Clean Energy and Passive House Expo, amely a megszokott módon, magas színvonalú konferenciákkal egy időben vonultatja fel a szakma kiemelkedő cégeit és azok termékeit, szolgáltatásait.

Új pályázati lehetőség a készház építők számára!

Bencsik János Várhatóan októberben írja ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a napenergiát hasznosító, használati meleg víz előállítását biztosító berendezések beszerzését és beépítését támogató pályázati konstrukciót. A közel 3 milliárd forintos keretösszegre családi házak és legfeljebb 12 lakásos hagyományos építésű társasházak pályázhatnak – jelentette be Bencsik János klíma- és energiaügyi államtitkár Tatabányán, a XVIII.

Újabb épületenergetikai támogatás indul!

Ősszel új energiahatékonysági pályázat kiírása várható 2011. augusztus 25. 16:58 Várhatóan októberben írja ki a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a napenergiát hasznosító, használati melegvíz előállítását biztosító berendezések beszerzését és beépítését támogató pályázati konstrukciót. A közel 3 milliárd forintos keretösszegre családi házak és legfeljebb 12 lakásos hagyományos építésű társasházak pályázhatnak – jelentette be Bencsik János klíma- és energiaügyi államtitkár 2011. augusztus 25-én, Tatabányán, a XVIII.

A hőszigetelés jobban megéri mint a légkondicionálás

Az alábbi cikket az Ingatlan és Befektetés, internetes napilap mai száma közli! Ez is azt bizonyítja, hogy a készházak, könnyűszerkezetes házak, azért jók, mert a szendvics szerkezetből adódó jó hőszigetelés miatt, nem csak a téli fűtés csökkenthető, hanem a nyári túlmelegedéstől is védett az épület! A MAKÉSZ védjegyes cégek, típusházai, melyek többsége könnyűszerkezetes, készház, standard felszereltségben is alkalmas az A+ kategória elérésére.

Hatmillió Ft vissza nem térítendő támogatást is kaphat Ön, ha MAKÉSZ védjegyes céggel építkezik!

Jól jönne most 6 000 000.-Ft az építkezéséhez? Akkor kérjük gyorsan döntsön, mivel augusztus 15-én be kell nyújtani a pályázatot, hogy reális esély legyen a pénz megszerzésére! Addig az engedélyezési terveket kell elkészíteni, és szerződést kell kötni! Megjelent a ZBR pályázat kiírása.

Passzívházakról. Tudósítás a 15. Nemzetközi Passzívház Konferenciáról

15. Nemzetközi Passzívház Konferencia, Innsbruck Zöldtech * 2011.07.08 * Szerző: Szekér László 1 hozzászólás Európa A hagyományoknak megfelelően, idén tavasszal is sor került a legnagyobb nemzetközi passzívház rendezvényre. Május 27-28. között rendezték meg az a 15.

Miért idegenkednek a magyarok a könnyűszerkezetes házaktól?

Miért idegenkednek a magyarok a könnyűszerkezetes házaktól? Megtekintés Activity log Szerkesztés Vázlat 2011-07-04 Az alábbi cikk, örömünkre, pozitívan mutatja be a könnyűszerkezetes és készház építkezést, annak tulajdonságait. A cikk az Ingatlanmenedzser.hu oldalain olvasható. A címben feltett kérdésre az a válaszunk, hogy ez a szokásoktól, hagyományoktól függ. Az északi államokban csodálkoznak a tégla építkezésen, a délin pedig a fával való építkezésen.